Kunstworkshops in Loosduinen

 

Beleef de kracht van beeldende kunst, dans en muziek tijdens de gratis workshops bij Siena, die worden aangeboden aan de bewoners van Loosduinen in het kader van de actie Geld voor je Kunst, geïnitieerd door de Gemeente Den Haag om kunst en cultuur te stimuleren. Het programma wordt mede ondersteund door stadsdeelkantoor Loosduinen

Iedereen uit de buurt is welkom bij de tien workshops muziek, dans en beeldende kunst van Siena, in het gebouw van Popradar aan de Engeringstraat 46 in Loosduinen. 

Ervaar de effecten van beeldende kunst, dans en muziek, ook als je niet heel creatief bent. Ga samen met andere mensen deze creatieve processen aan en ontdek je talenten. Gewoon meedoen!

 

 

Programma

In de tien gratis workshops van Siena kun je jouw passie tot bloei brengen door zelf te schilderen, te dansen en/of muziek te maken. Je kunt je inschrijven voor meerdere workshops.

Maandag 5 juli: Muziek

Maandag 12 juli: Dans

Maandag 19 juli: Kunst (geen plaatsen meer beschikbaar)

Maandag 2 augustus: Dans

Maandag 9 augustus: Muziek

Maandag 16 augustus: Kunst (geen plaatsen meer beschikbaar)

Maandag 23 augustus: Kunst (geen plaatsen meer beschikbaar)

Maandag 30 augustus:  Kunst en muziek

Woensdag 8 september: Kunst en muziek

Woensdag 22 september: Kunst, dans en muziek

De workshops worden geïnspireerd door de ‘Siena proeftuin’. Voor het gebouw van Popradar maken de tegels langzaam plaats voor een wilde stadstuin. Heb jij ook een ‘tuintje in je hart’? In workshops van Siena kun je jouw passie tot bloei brengen door zelf te schilderen, te dansen en/of muziek te maken.


5 juli (20.00 – 21.15): Muziek- vanuit stilte begint er iets te klinken..
Door Wouter Mol - muziektherapeut bij Siena.  
Bij Wouter spelen mensen op instrumenten die ze nog nooit bespeeld hebben. In deze workshop gebeurt dat vast ook. Vanuit een stilte begint er iets te klinken. Het krijgt steeds meer vorm tot het een nummer is geworden!

12 juli (20.00 – 21.15): Dans- op een speelse manier in contact komen met je lichaam
Door Regina Magnus - dans- en bewegingstherapeut bij Siena en laat zich graag inspireren door haar tuin. 
In deze workshop maken we op een speelse en dansante manier contact met ons lichaam en met elkaar. Hoe kan de natuur ons voeden om tot meer lichaamsbewustzijn en welbevinden te komen? Danservaring is niet vereist.

19 juli (20.00 – 21.15): Kunst- hoe kan de natuur je meer energie geven? (geen plaatsen meer beschikbaar)
Door Irene Serrano - kunstzinnig therapeut bij Siena. 
In deze workshop gaan we ontdekken wat jou energie geeft en hoe de natuur daaraan kan bijdragen. Dit geven we weer op papier met kleur en vorm. Het is niet nodig om kunstzinnige ervaring te hebben. Plezier en verwondering staan voorop!


2 augustus (14.00 – 15.15): Dans-op een speelse manier in contact komen met je lichaam
Door Regina Magnus - dans- en bewegingstherapeut bij Siena en zij laat zich graag inspireren door haar tuin. In deze workshop maken we op een speelse en dansante manier contact met ons lichaam en met elkaar. Hoe kan de natuur ons voeden om tot meer lichaamsbewustzijn en welbevinden te komen? Danservaring is niet vereist.

9 augustus (14.00 – 15.15): Muziek-vanuit stilte begint er iets te klinken.. Door Wouter Mol - muziektherapeut bij Siena.  Bij Wouter spelen mensen op instrumenten die ze nog nooit bespeeld hebben. In deze workshop gebeurt dat vast ook. Vanuit een stilte begint er iets te klinken. Het krijgt steeds meer vorm tot het een nummer is geworden!

16 augustus (14.00 – 15.15): Kunst- schilderen met natuurlijk pigmenten (geen plaatsen meer beschikbaar)  Door Renate Vokert  - kunstzinnig therapeut bij Siena. In deze workshop ga je ontdekken hoe je met natuurlijke pigmenten kunst kan maken. Het is niet nodig om kunstzinnige ervaring te hebben. Laat je verassen met de wonderen uit de natuur!

23 augustus (14.00 – 15.15): Kunst- laat je inspireren door bloemen (geen plaatsen meer beschikbaar) Door Irene Serrano en Renate Volkert. We laten ons in deze workshop inspireren door de heerlijk geuren en kleuren van bloemen en verwerken deze in een verrassende opdracht.

30 augustus (14.00 – 15.15) :Kunst geïnspireerd op muziek- kLank en kleur In deze workshop nemen we je mee op klank en kleurreis, hebben deze twee verbinding met elkaar? we gaan het in deze workshop ontdekken en werken de ervaring kunstzinnig uit.

8 september (20.00 – 21.15): Kunst geïnspireerd op muziek-natuur en beweging We laten ons in deze workshop inspireren door natuurgeluiden en beweging om tot een expressief kunstzinnig werk te komen. Wederom is kunstzinnige ervaring niet vereist. Het wordt een mooie belevenis!

22 september (20.00 – 21.30): Samenwerking tussen kunst, dans en muziek. 
We gaan elkaar beïnvloeden met kunst, dans en muziek. Waarin de drie kunstvormen elkaar versterken. 

 

Aanmelden

Iedereen uit Loosduinen is welkom en je kunt jezelf aanmelden voor meerdere workshops. Echter, er zijn slecht 12 plekken per workshop en vol=vol. Dus meld je bijtijds aan.

Voor aanmelding, mail naar info@centrumsiena.nl met daarop de volgende gegevens:

  • Naam.
  • Telefoonnummer.
  • De workshop(s) waaraan je wilt deelnemen. 

Aanmeldingen worden binnen twee werkdagen bevestigd.